حساسیتهای پوستی یکی از مشکلات رایج و آزاردهندهای هستند که میتوانند زندگی روزمرهی افراد را تحت تأثیر قرار داده و مختل کنند. حساسیتهای پوستی ناشی از عواملی مانند آلرژیهای غذایی، نیش حشرات، مواد شیمیایی موجود در محصولات آرایشی و بهداشتی و تغییرات جوی است که البته ممکن است دلایل ناشناخته دیگری هم داشته باشد. استفاده از قویترین قرصهای ضد حساسیت پوستی عوارض ناشی از حساسیت را کم کرده و باعث بهتر شدن حال افراد میشود. با ما در سایت خوب میشی همراه بمانید.
قرص ضد حساسیت و قرمزی پوست
قرمزی پوست به عنوان یکی از نشانههای حساسیت پوستی شناخته می شود که اغلب در نتیجه آزاد شدن هیستامین در بدن است. هیستامین یک ماده شیمیایی بوده که در پاسخ به آلرژیها توسط سیستم ایمنی بدن ترشح میشود و مسئول بروز علائمی مانند خارش، ورم و قرمزی پوست است. هر یک از عوارض پوستی آزار دهنده بوده و کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار میدهند از این رو استفاده از آنتی هیستامین توصیه میشود.
آنتیهیستامینها چگونه عمل میکند؟
آنتیهیستامینها داروهایی هستند که با مسدود کردن گیرندههای هیستامین در بدن، اثرات آن را کاهش میدهند و به تدریج منجر به از بین رفتن عوارض خواهند شد. آنتی هستامینها به دو نسل تقسیم میشوند:
1. نسل اول شامل داروهایی مانند دیفنهیدرامین و کلرفنیرامین است که عملکرد فوری داشته اما باعث خوابآلودگی و دیگر عوارض جانبی میشوند. این نوع آنتیهیستامینها برای درمان علائم شدید حساسیت موثر هستند اما باید با احتیاط مصرف شوند. در اغلب موارد پس از چند روز مصرف پیاپی میزان عوارض جانبی مانند گیجی و خوابآلودگی به حداقل میرسد زیرا بدن به آن عادت می کند.
2. نسل دوم شامل داروهایی نظیر لوراتادین و ستیریزین 5 و 10 است که عوارض جانبی کمتری داشته و تأثیرات بهتری روی کاهش علائم حساسیت دارند. لوراتادین و ستیریزین برای درمان حساسیتهای فصلی و خارش ناشی از کهیر موثر هستند که با مصرف منظم آن میتوان اثرات آن را مشاهده کرد.
آنتیهیستامینهای نسل اول میتوانند به سرعت علائم را کاهش دهند ولی با این حال بسیاری از بیماران به دلیل عوارض جانبی آنها تمایل به استفاده از داروهای نسل دوم دارند. به طور کلی آنتی هیستامینها علاوه بر کاهش علائم حساسیت، کیفیت خواب و زندگی بیماران را تحت تأثیر قرار میدهند از این رو انتخاب نوع مناسب دارو بر اساس نوع حساسیت و شرایط فردی باید مورد توجه قرار گیرد.
قویترین قرص ضد حساسیت پوستی کهیر
کهیر یک واکنش آلرژیک پوستی است که به صورت قرمزی، تورم و خارش شدید روی نواحی مختلفی از پوست نمایان میشود. دلایل بروز کهیر عبارتند از:
- آلرژیهای غذایی: مصرف برخی غذاها مانند آجیل، ماهی و شیر و حتی توت فرنگی، موز، گوجه فرنگی و ... میتواند به بروز کهیر منجر شود.
- نیش حشرات: نیش زنبورها و پشهها میتواند باعث واکنشهای شدید پوستی شود.
- مواد شیمیایی: تماس با مواد شیمیایی موجود در محصولات آرایشی، شویندهها و حتی برخی داروها ممکن است به بروز کهیر منجر شود.
- گرده: گرده گل و گیاه از آلرژیهای رایج بوده میتواند باعث بروز کهیر شود.
علاوه بر استفاده از بهترین پماد برای حساسیت پوستی ناشی از کهیر تعدادی داروهای موثر و تاثیرگذار وجود دارند که توسط پزشک تجویز شده و برخی از آنها را می توان به طور آزادانه از داروخانه تهیه کرد:
1. آنتیهیستامینها
داروهایی مانند ستیریزین و لوراتادین جزو گزینههای بسیار موثر برای درمان کهیر هستند. مصرف این گروه از داروهای آنتی هیستامین به کاهش خارش و قرمزی ناشی از کهیر کمک میکند که علاوه بر قرص به صورت شربت، اسپری و قطره در دسترس هستند.
2. استروئیدها
در مواقع حاد پزشک استروئیدهایی مانند پردنیزولون را تجویز میکند تا التهاب و ورم به وجود آمده ناشی از کهیر را کاهش دهد. استروئیدها باید تنها تحت نظارت پزشک مصرف شوند تا از عوارض جانبی جدی جلوگیری شود.
3. مکملهای طبیعی
مکملهای طبیعی مانند زینک و روغن گیاهی نیز میتواند در کنار قرصهای شیمیایی در برطرف کردن حساسیت پوستی کهیر موثر باشد که نیاز به استفاده مداوم تا زمان برطرف شدن علائم دارند با این حال شواهد علمی برای اثربخشی این موارد محدود بوده و به طور قطعی ثابت نشده است.
قرص ضد حساسیت خارجی
در بازار انواع مختلفی از قرصهای ضد حساسیت وجود دارد که برخی از آنها قویتر از سایرین به نظر میرسند. قرصهای ضد حساسیت موجود در بازار ایرانی و خارجی هستند. قرصهای خارجی در بسیاری از کشورها و بهخصوص در کشورهای پیشرفته، تأیید شده و مورد استفاده قرار میگیرند که برخی از آنها وارد ایران میشوند. در ادامه به معرفی تعدادی قرص ضد حساسیت خارجی پرداخته شده است که شاید بتوان آنها را در داروخانه ها یافت:
1. زیرکت (Zyrtec): قرص زیرکت حاوی 10 میلیگرم ستیریزین است، به عنوان یکی از بهترین درمانها برای حساسیتهای فصلی و کهیر شناخته میشود. ستیریزین با نام تجاری Zyrtec به سرعت جذب بدن میشود در نتیجه در اسرع وقت اثربخشی خود را آغاز میکند.
2. آلگرا (Allegra): قرص آلگرا حاوی آنتی هیستامین و فکسوفنادین است که برای درمان کهیر و علائم حساسیت فصلی مؤثر است.
3. کلارتین (Claritin): لوراتادین با نام تجاری کلاریتین (Claritin) به فروش میرسد. قرص کلارتین برای افراد مبتلا به حساسیتهای فصلی و خفیف مناسب است.
4. بنادریل (Benadryl): دیفن هیدرامین با نام تجاری بنادریل بوده که به عنوان آنتی هیستامین نسل اول طبقه بندی میشود که برای درمان واکنشهای آلرژیک و کهیر مؤثر است.
در مقایسه با داروهای خارجی، انواع قرصهای حساسیت ایرانی نیز میتوانند اثرات مؤثری برای درمان حساسیت داشته باشند که از نظر هزینه به صرفهتر بوده و به راحتی در دسترس هستند.
نکات مهم برای پیشگیری و درمان حساسیت پوستی
یافتن علت حساسیت پوستی بهترین راهکار برای درمان آلرژی است. شناسایی و اجتناب از عوامل محرک یکی از مهمترین راههای پیشگیری از بروز حساسیت است. پوست خشک و آسیبدیده میتواند بیشتر در معرض کهیر قرار گیرد بنابراین استفاده از کرمهای مرطوبکننده و پاککننده مناسب پوست الزامی است. استفاده از دوش آب سرد و کمپرس یخ تا حدودی میتواند به کاهش التهاب و خارش کمک کند که به عنوان درمانهای موقتی شناخته میشوند.
همیشه پیش از شروع به مصرف هر نوع دارویی، بهتر است با پزشک مشورت شود. پزشک با توجه به تاریخچه پزشکی و نوع حساسیت بهترین گزینه دارویی ممکن را تجویز خواهد کرد. مصرف خودسرانه داروها میتواند عوارض جانبی جدی داشته باشد و همچنین این احتمال وجود دارد که تأثیر دارو را نیز کاهش دهد از این رو رعایت دوز تجویزی پزشک برای به دست آوردن بهترین نتیجه ضروری است.
نتیجه گیری
حساسیتهای پوستی به ویژه کهیر یکی از مشکلات رایج است که به دلایل متعددی ایجاد میشود. یکی از بهترین روشها برای کاهش علائم حساسیت، مصرف آنتیهیستامین بوده که به دو نسل تقسیم شده و هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. مشاوره با پزشک و رعایت دوز مناسب دارو گامهای کلیدی در کنترل و درمان حساسیتهای پوستی به شمار میآید.
اگر تجربه درمان حساسیت پوستی با قرص را دارید، میان قرصهای مصرف شده به نظر شما کدام یک بهتر بوده است؟ در بخش نظرات منتظر قلم سبز شما هستیم تا با قویترین قرص ضد حساسیت آشنا شویم.
سوالات متداول
1. آنتیهیستامین چیست و چگونه عمل میکند؟
آنتیهیستامینها داروهایی هستند که با مسدود کردن اثرات هیستامین در بدن به کاهش علائم آلرژی کمک میکنند.
2. چه عواملی ممکن است باعث بروز کهیر شوند؟
نیش حشرات، آلرژی به غذا، داروها و مواد شیمیایی میتوانند از جمله عوامل ایجادکننده کهیر باشند.
3. کدام نسل از آنتی هیستامین بهتر است؟
هر دو نسل آنتی هیستامین مزایا و معایبی دارند که با توجه به شرایط بیمار تجویز میشوند بنابراین به طور قطعی نمیتوان گفت که کدام یک از آن دو نسل بهتر است.
4. آیا برای کنترل حساسیت پوستی فقط استفاده از قرص کفایت میکند؟
قرصها به عنوان اولین گزینه درمانی به کار میروند اما در کنار آن میتوان از کرم، شربت، اسپری و غیره هم استفاده کرد.