در جهان امروزی که بیشتر کسب و کارها به سوی فضای مجازی و آنلاین پیش میروند احتمالا شما هم به فکر ایجاد یک کسب و کار اینترنتی مانند آنلاین شاپ افتادهاید و به این فکر میکنید که چگونه آنلاین شاپ بزنیم؟
راه اندازی آنلاین شاپ به این معنی است که میتوانید از جذب نامحدود مشتری بهره ببرید. فروشگاه آنلاین شما 24 ساعته و بدون محدودیت مکان و زمان حتی در هنگام خواب برای شما ثبت سفارش انجام میدهد.
سوالات کلیدی برای راه اندازی آنلاین شاپ
قبل از اقدام به راه اندازی آنلاین شاپ سوالاتی مانند، چطور آنلاین شاپ بزنیم را باید از خود بپرسید، پاسخ آنها را بیابید و در ذهن خود مرور کنید تا از تواناییها و کم و کاستیهایتان برای شروع کسب و کار آگاه شوید و با توجه به آن برنامه ریزی نمایید. بخشی از این سوالات شامل موارد زیر میشود:
- هدف از ایجاد آنلاین شاپ چیست؟
- چگونه آنلاین شاپ بزنیم؟
- مخاطب هدف شما کیست و چه نیازهایی دارد؟
- آیا قصد فروش طیف وسیعی از محصولات متناسب با نیاز مشتریان خود دارید یا تنها در یک بخش فعالیت خواهید داشت؟
- آیا فروشگاه آنلاین شما کانال اصلی فروش شما خواهد بود یا بخشی از یک کسب و کار گستردهتر؟
مراحل راه اندازی آنلاین شاپ
برای پاسخ به پرسش چطور آنلاین شاپ بزنیم، ابتدا به سراغ مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی میرویم. برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی نیاز است که مراحلی را پشت سر بگذارید و یک سری اقدامات را انجام دهید. در ادامه به بررسی مراحل و اقدامات مورد نیاز ساخت آنلاین شاپ میپردازیم:
1. شناخت مخاطب هدف و زمینه کاری
برای شروع باید ابتدا ایدهها و زمینه کاری خود را مشخص نمایید و با توجه به آن برنامه ریزی کنید که قصد فروش چه محصولاتی را دارید، این محصولات برای چه گروه سنی و چه کسانی مناسب هستند، نیاز آنها به این محصولات چقدر است و چه محصولاتی را باید تهیه نمایید.
برای مثال اگر مخاطبانتان خانم هستند برای تامین موجودی آنلاین شاپ خود باید به تولیدی پوشاک زنانه مراجعه کنید. انتخاب زمینه کاری حرف اول را در راه اندازی آنلاین شاپ میزند و ارتباط مستقیمی با رشد فروشگاه شما دارد، برای پایداری و موفقیت آنلاین شاپ خود الزامی است که در انتخاب کسب و کار خود دقت زیادی به خرج دهید تا با شکست مواجه نشوید.
برای این کار علاقه، تجربههای پیشین، مقدار سرمایه و بازار کار عواملی هستند که در پیشرفت شما دخیلاند و باید با توجه به این عوامل برنامه ریزی نمایید تا با شروعی سنجیده پیشرفت راحتتری داشته باشید.
2. انتخاب لوگو و نام تجاری مناسب
انتخاب نام تجاری امر مهمی در برند سازی است، و میتواند بر مقدار فروش تاثیر چشمگیری داشته باشد و همچنین شما را در دنیای دیجیتال رشد دهد. به همین دلیل باید نامی انتخاب کنید که حس کنجکاوی را در مخاطب ایجاد نماید و علاوه بر ماندگاری در ذهن مخاطب موجب تمایل به خرید از وبسایت شما را به آنها القا کند. علاوه بر این نام انتخابی طوری باشد که پتانسیل فعالیت در فضای بین المللی را داشته باشد. میتوانید برای رسیدن به این موضوع از راهنماییهای زیر کمک بگیرید:
- نام تجاری کوتاه و مختصری برای آنلاین شاپ خود انتخاب نمایید تا راحتتر در ذهن بماند.
- نامی که انتخاب میکنید گفتار و نوشتارش یکی باشد تا هنگام جست و جو احتمال هدایت مخاطب به صفحه دیگر کمتر و دسترسی به سایت شما آسانتر شود.
- نام انتخابی پیچیدگی نداشته باشد و تایپ آن آسان باشد تا به راحتی به خاطر سپرده شود.
تلفظ نام انتخابی آسان باشد. - با به کارگیری این راه حلها نامی که انتخاب میکنید به راحتی در ساختار ذهن مخاطب ماندگار شده و موجب میشود از نام تجاری آنلاین شاپ خود بهره گیری مناسبی داشته باشید.
- فراموش نکنید که بهتر است نام تجاری مرتبط با زمینه فروشتان باشد برای مثال اگر در زمینه فروش بلوز زنانه عمده فعالیت دارید نامی انتخاب نمایید که برای این نوع فعالیت مناسب باشد.
3. ایجاد وب سایت برای آنلاین شاپ
ساخت آنلاین شاپ در وبسایت اصول خاصی دارد که در ادامه نیم نگاهی به آن میاندازیم. اما اگر دانشی در زمینه طراحی سایت و سئو سایت ندارید بهتر است این کار را به متخصصش بسپارید:
- ابتدا باید یک حساب کاربری در این فضا بسازید.
- سپس نام دامنهای انتخاب یا خریداری نمایید.
- حال میتوانید قالب وبسایت خود را انتخاب و طراحی نمایید.
- در این مرحله میتوانید نام و لوگوی انتخابی کسب و کار خود را وارد کنید.
- اکنون وقت سفارشی کردن وب سایت و صفحات است.
- اقدام به اضافه کردن محصولات خود در وبسایت کنید.
- ایجاد یک درگاه امن برای پرداخت در وبسایت.
4. ویژگی مهم نرم افزارهای فروشگاهی
فروشندگان برای مدیریت موجودی فروشگاه و حسابهای خود به طور دقیق، باید نرم افزار فروشگاه خود را طوری طراحی نمایند که باعث سرعت در ارتباط با مشتری و عملکرد آسان شود و مشکل در محاسبات فروشگاه را به حداقل برساند.
ویژگیهای مناسب وب سایت آنلاین شاپ
- کاربری آسان برای تمام کارکنان
- جستجوی هوشمند محصولات حتی با نوشتن قسمتی از نام آن
- تسریع در فروش و صدور فاکتور
- امکان انبار گردانی
- گزارشهای متنوع مانند گزارش موجودی
- اتصال به لوازم جانبی مانند اتصال به بارکد خوان، پرینتر و …
- قابلیت استفاده و دسترسی دو یا چند کاربر به شکل همزمان.
- قابلیت دریافت و ارسال اطلاعات از اکسل
- توانایی تهیه نسخه پشتیبان.
- توانایی پشتیبانی فنی برای حل مشکلات هنگام استفاده از نرم افزار.
علاوه بر اینها مخاطبان علاقه دارند که قبل از نهایی کردن خرید خود از ظاهر و مزایای کالاها مطمئن شوند، به همین دلیل فراموش نکنید که توضیحات محصول و عکس آن را به شکل واضح قرار دهید. برای حرفهای به نظر رسیدن سایت خود بهتر است از متخصصان در حوزه عکاسی و نویسندگی کمک بگیرید.
5. انتخاب نرم افزار و فضای مناسب برای فروش آنلاین
یکی از پاسخها به پرسش چگونه آنلاین شاپ بزنیم؟ انتخاب فضا و نرم افزار مناسب است که در کنار وبسایت شما به تبلیغات و فروش بیشتر محصولات شما کمک کند. برای فراهم نمودن بستر مناسب برای فروش به نرم افزاری که ویژگیهای مناسب برای رشد وبسایت شما را دارد نیاز است. این ویژگیها شامل پرمخاطب و مشهور بودن، کاربری آسان و مناسب برای تلفن همراه است.
6. بهینه سازی نرم افزارها و وب سایت
برای بهینه سازی سایت خود باید به انجام نکاتی که باعث معرفی وبسایتتان به موتورهای جستجو میشوند و محتوای وب سایتتان را قابل درک میکند بپردازید. این نکات با هدف بالا بردن تعامل با مخاطبان با تولید محتواهایی که بهینه شده با کلماتیست که توسط کاربران برای پیدا کردن زمینه مورد نظر سرچ میشوند انجام میشود. بهینه سازی باید توسط افراد متخصص سئو کار انجام شود تا به رشد سایتتان کمک کنند.
7. تبلیغات و بازاریابی و روشهای آن
چگونه آنلاین شاپ بزنیم و برای آن بازاریابی نماییم؟ آنلاین شاپ هم مانند هر فعالیت و کسب و کاری برای رشد و موفقیت و افزایش فروش نیاز به پیدا کردن مشتری بیشتر دارد. که این امر با بازاریابی و تبلیغات ممکن است. برای تبلیغات آنلاین شاپ روشهای زیادی وجود دارد. در ادامه سعی کردهایم شما را با روشهای بازاریابی برای راه اندازی آنلاین شاپ آشنا کنیم:
1- فعالیت در شبکههای اجتماعی (Social Media Marketing)
2- دادن پیشنهادات ویژه
3- معرفی آنلاین شاپ خود به سایتهای ترب و ایمالز
4- بازاریابی با ایجاد وبلاگ و نوشتن محتوا
5- تولید محتوای سئو شده
6 - نوشتن آدرس وبسایت در فاکتورها
7- تبلیغات به شکل رپورتاژ آگهی
8- بازاریابی به شکل پیامکی
9- سفارش تبلیغ به بلاگرهای شبکههای اجتماعی (Influencer Marketing)
10- ایمیل مارکتینگ و خبرنامه ویژه (Email Marketing)
11- تبلیغات اسپانسری در آپارات و یوتیوب
12- کمک گرفتن از روشهای تبلیغات سنتی و محیطی
13. تبلیغات کلیکی (Pay Per Click-PPC)
14. تبلیغات گوگل
15. نمایش محصولات پر فروش
16. پیشنهاد جایزه و قرعه کشی
17. ارسال ایمیل برای کسانی که سایت را ترک کردهاند
18. دادن تضمین بازگشت وجه
19. استفاده از پاپ آپ
20. تبلیغات تابلویی و بنری
21. تبلیغات ویدیویی
8. طریقه ارسال و حمل و نقل محصول
بعد از فهمیدن مراحل اینکه چطور آنلاین شاپ بزنیم باید به طریقه ارسال و حمل و نقل کالاها توجه نمایید و مشخص کنید که میخواهید از چه طریق محصولات را به مقصد برسانید. در ادامه با روشهای موجود ارسال و پست کالا آشنا خواهید شد تا با تحقیق راجع به مزایا و معایب هر روش و شرایط خود طریقه ارسال کالا را انتخاب نمایید.
- تیپاکس
- یار باکس
- چاپار
- پست
- باربری
- اتوبوس
- الوپیک
هزینه راه اندازی آنلاین شاپ
حتما هنگامی که به این فکر افتادید که چطور آنلاین شاپ بزنیم، به هزینهها و بودجه لازم برای این کار هم فکر کردهاید. برای ایجاد آنلاین شاپ علاوه بر هزینه خرید محصولاتی مانند تیشرت عمده به مقداری هزینه جانبی برای ساخت یک آنلاین شاپ هم نیاز است. این هزینه شامل موارد زیر است:
- ایمن سازی سایت خود برای پرداختها (پروتکل لایه سوکت ایمن یا SSL)
- هزینه هاست و پلتفرم
- ثبت دامنه
- حساب ایمیل تجاری
- تمها، پلاگینها، افزونهها و افزونههای ماژول
- درگاههای پرداخت و هزینههای پردازش کارت بانکی
- تبلیغات
- مدیریت موجودی
- هزینههای حمل و نقل
- بسته بندی
حداقل ترین هزینه راه اندازی سایت فروشگاهی با وردپرس در سال 1403 حدودا از 13 میلیون تومان شروع میشود.
برای انلاین شاپ از کجا خرید کنیم
برای دانستن این که چگونه آنلاین شاپ بزنیم ابتدا باید بدانیم که لباسهایی مانند بلوز زنانه عمده آنلاین شاپ خود را از کجا تامین کنیم که سود بیشتری برایمان حاصل شود؟
روشهای زیادی برای این کار وجود دارد. برای نمونه اگربرای آنلاین شاپ خود نیاز به خرید کراپ دارید میتوانید از تولیدی کراپ عمده اقدام به تهیه آن نمایید. روشهایی که برای تهیه موجودی فروشگاه خود میتوانید از آنها استفاده کنید شامل موارد زیر است:
- خرید محصولات از تولید کنندگان و وارد کنندگان
- خرید از عمده فروشیها
- همکاری با شرکتهای پخش کننده
- گرفتن نمایندگی از برندهای معتبر
- همکاری با مغازهها
- خرید کالا از فروشگاه های محلی
- همکاری در فروش
سخن آخر
راه اندازی آنلاین شاپ مراحل و نکاتی دارد که قبل از شروع کار باید برای آنها برنامه ریزی نمایید. مراحل ایجاد آنلاین شاپ شامل، شناخت مخاطب هدف و زمینه کاری، انتخاب لوگو و نام تجاری مناسب، ایجاد وب سایت برای آنلاین شاپ، انتخاب نرم افزار و فضای مناسب برای فروش آنلاین، بهینه سازی نرم افزارها و وب سایت، تبلیغات و بازاریابی و روشهای آن و طریقه ارسال و حمل و نقل محصول میشود.
برای ساخت آنلاین شاپ هزینههایی مانند هزینه ایمن سازی سایت خود برای پرداختها (پروتکل لایه سوکت ایمن یا SSL)، هزینه هاست و پلتفرم، ثبت دامنه، حساب ایمیل تجاری، تمها، پلاگینها، افزونهها و افزونههای ماژول، درگاههای پرداخت و هزینههای پردازش کارت بانکی، تبلیغات، مدیریت موجودی، هزینههای حمل و نقل و بسته بندی هم علاوه بر هزینه خرید کالا برای فروش نیاز است.
سوالات متداول
چگونه آنلاین شاپ بزنیم؟
با ساخت وب سایت فروشگاهی که ویژگیهای مناسب فروشگاه آنلاین را داشته باشد و استفاده از نرم افزارهای مناسب برای فروش محصول بیشتر، تبلیغات و تعیین طریقه ارسال کالاها.
طریقه ارسال کالای آنلاین شاپ چگونه است؟
از طریق تیپاکس، یار باکس، چاپار، پست، باربری، اتوبوس و الوپیک و … میتواند باشد.
برای راه اندازی آنلاین شاپ چقدر سرمایه لازم است؟
هزینه راه اندازی سایت فروشگاهی با وردپرس در سال 1403 حدودا از 13 میلیون تومان شروع میشود.